Нашият каталог

Seattable–СТОЛ или МАСА

 
slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

 

Видове офис столове - директорски, работни и посетителски офис столове

Независимо дали имате фирма с голям офис или работите на свободна практика и сте обособили част от жилището си за офис, добре подбраните качествени офис мебели са много важно капиталовложение за всеки бизнес.

Изборът за правилния офис стол е от изключително значение. Това е инвестиция, за която не трябва да пестите пари, защото тя ще ви се възвърне чрез добра работоспособност, повишена концентрация, бодрост и добро настроение за вас и служителите ви.

Правилната стойка и добрата упора на частите на тялото, които по време на седене са в постоянно напрежение, са тайната която днешните производители на офис столове преследват чрез сътрудничество с ортопеди, инженери и дизайнери.

Можем условно да разделим офис столовете на три групи, според това къде смятаме да ги поставим и кой ще ги ползва - директорски, работни и посетителски офис столове.

 

 

Директорските столове са с по-големи размери от останалите офис столове, защото те трябва да покажат статуса на собственика си. Обикновено са най-скъпите офис столове. Отличителен белег за тях е висок гръб, широки подлакътници и мека тапицерия. Обикновено материалът, от който са изработени е естествена кожа, а цветовете са класически - черно, кафяво или бежово.

От гледна точка на практичността, естествената кожа не е най-добрият избор, защото не пропуска въздуха, запарва през лятото и лесно може да се надраска. Освен това не е препоръчително излагането на такъв офис стол на пряка слънчева светлина и в близост до отоплителните уреди. За подлакътниците се използва хром, дърво или кожа.

Поради големите си размери и тежест директорските столове имат здрава метална опора с пет лъча, която е по-широка, за да създаде по-добра стабилност на масивния стол. Високоманеврените колела са твърди пластмасови за мека настилка и гумирани за твърди повърхности. Понякога металната основа е украсена с дърво, за да придаде на директорския стол по-представителен вид. Максималната натовареност при тези офис столове може да достигне 150 кг.

Независимо от своите големи размери директорските столове имат редица ергономични функции, които да поставят тялото в най-удобната и правилна поза.

  • Седалката и облегалката имат ергономична форма, следват контурите на тялото и са меки, създават усещане за уют.
  • Може да се промени височината на стола, в зависимост от ръста на собственика или височината на бюрото.
  • Дълбочината на седалката се регулира, за да помогне на мускулите на краката да се освободят от напрежението и умората.
  • Мултиблок система, която позволява едновременно да се променя ъгъла на наклона на облегалката и седалката и фиксирането на стола в няколко позиции.
  • Люлеещият се механизъм позволява да се заеме различна позиция, отпуска гърба и намалява натоварването на междупрешленните дискове.
  • Облегалка за глава, която намалява напрежението в шията.

 

Един от най-продаваните ергономични директорски офис столове с тези функции е този.

Настройките са плавни и могат да се контролират лесно, без да е нужно ставане от стола.

 


Работните столове са по-нисък клас офис столове, но са удобни и издръжливи. Ценовият диапазон при тях е голям - според материалите, възможностите за модификация и ергономичните функции на работния стол.

Повърхността за сядане, облегалката  и подлакътниците са средно меки ( имат малък слой полиуретанова пяна), с дишащо покритие лесно за почистване. Естествената кожа тук е заменена от еко кожа, текстил или дамаска, но с висока степен на експлоатация. Седалката е широка и заоблена в началото. Гърбът обикновено завършва на нивото на раменете. Може да липсват подлакътници и поставка за глава.

Анатомичният работен стол спомага за преодоляването на претоварването в мускулите на краката при продължително седене, а ортопедичният работен стол помага за поддържане на правилната стойка.

Опората при работните столове е от висококачествена пластмаса или метална и издържа натовареност до 120 кг.

Доколкото работните столове се използват от хора с различна анатомична структура е много важно при тях лесно да се регулират:

  • височината на седалката чрез газов амортисьор
  • височината на облегалката
  • лумбалната опора
  • ъгъла на наклон на облегалката
  • дълбочината на седалката
  • съпротивлението на седалката
  • височината на подлакътниците
  • разстоянието между подлакътниците
  • височината и ъгъла на наклон на облегалката за глава
  • силата на люлеене
  • промяна на ъгъла на облегалката и седалката независимо един от друг (за моделите, в които има синхронен механизъм)
  • фиксиране и заключване в няколко позиции
  • заключване на колелата.

 

 


 

Столовете за посетители, така наречените посетителски столове, изглеждат като обикновени столове. Такива офис столове не се нуждаят от колела. Рамката на посетителските столове обикновено е метална или дървена. Столовете с метална рамка са по-доброто бюджетно решение за посетителски стол. Седалките на тези модели обикновено са твърди (полипропилен), но има вариант и на меки (дамаска от плат или кожа). Не забравяйте, че и посетителите трябва да се чувстват комфортно.

Има офис столове, на които гърбът, седалката и подлакътниците са същите като тези на работните столове, но им липсва основата с колела. Този вариант на посетителски стол е най-скъп и подходящ за директорски кабинет.

 

Трудно е да се намери идеалният офис стол, особено когато не знаете кой ще седне на него. Основният принцип, от който трябва да се водите, е удобството и дългосрочна употреба. Независимо от дизайна му офис стола трябва да осигурява условия за почивка, да не затруднява работните движения и да позволява промяна на позицията на тялото. Най-адаптиращият се офис стол ще реши всички тези проблеми.


Коментари:

Все още няма коментари!


Добави коментар











Клиентите, които ни се довериха