Loading the content... Loading depends on your connection speed!

За поръчки: 0888 0888 65
Количка - 0.00 лв.

Общи условия и политика за поверителност

Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват сайта на Интеза Ком ЕООД за покупка на стоки.

Използването на този сайт и регистрирането на поръчка чрез него, се счита за съгласие с посочените условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля, не използвайте този уеб сайт! Интеза Ком ЕООД си запазва правото да променя условията по всяко време, без предварително известие, като променените условия бъдат публикувани в сайта.

Продуктите, които се намират на интернет страницата на Интеза Ком ЕООД не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.

След кликане на бутона  Поръчай , потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в потребителската количка. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен.

ТЪРГОВЕЦА си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са налични или както и да се откаже от направената от него поръчка. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.

Цени

Всички обявени цени на продуктите са обявени без включено 20% ДДС, като в описанието на продукта цената е показана без ДДС и с ДДС.  Интеза Ком ЕООД извършва продажба на артикулите публикувани в сайта на цена с включено ДДС.

Интеза Ком ЕООД си запазва правото да извършва без уведомление, корекция на предлаганите стоки и техните цени.

Начини на поръчка

Поръчката на артикулите от сайта на Интеза Ком ЕООД могат да се направят по следните два начина.
Поръчка на телефон – 0888 0888 65
Поръчка Онлайн – не се изисква да сте регистреран потребител за да направите Вашата поръчка.

След получавенето на поръчката Ви, ние веднага ще се свържем с Вас .

 

Условия за доставки

Интеза Ком ЕООД се ангажира да извършва Безплатна Доставка на всички модели Офис Столове до всички населени места на страната. Разходите по доставката са изцяло за сметка на Интеза Ком ЕООД.
Интеза Ком ЕООД извършва Безплатна Доставка на Офис столове, Офис Мебели, Метални шкафове, Сейфове и каси за гр. София и за всички населени места посочени в графика за доставки.
Условията на доставка са упоменати подробно в „УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКИ“ в сайта на Интеза Ком ЕООД.
Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на ТЪРГОВЕЦА. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, клиента е длъжен веднага да уведоми Търговеца за възникналата щета.
Търговеца не се ангажира с точен час на доставка. Доставките се изпълняват в рамките на работния ден.
При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката ТЪРГОВЕЦА не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.

Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед,клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

Начини на плащане

В брой – Заплащане при получаване на поръчката.
По банков път – Заплащане на поръчката чрез банков превод.

Отказване от стока

Съгласно закона за защита на потребителите, чл.55, потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от закупена стока в срок от 14  дни, считано от датата на получаване на стоката. Интеза Ком ЕООД, ще възстанови на потребителя в пълен размер заплатената от него сума, не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е предявил отказа.

Транспортните разходи за връщане на покупката са за сметка на купувача.

За да бъде върната една стока, тя трябва да е в изряден търговски вид:

- стоката да не бъде използвана.

- опаковката да е запазена.

- запазена касова бележка или фактура.

Гаранционни срокове

ТЪРГОВЕЦЪТ предлага гаранционен документ на своите клиенти. Гаранционните срокове на продуктите са подробно описани в гаранционната карта. Гаранцията на всички модели офис столове е от 12 месеца до 24 месеца в зависимост от вида на артикула. В случай че клиента иска да предяви гаранция на вече закупен артикул от Интеза Ком ЕООД, той може да го направи като се свърже на телефон 0888 0888 65.
Сроковете за отстраняване на рекламацията са от 3 до 7 работни дни.

Лични данни

ТЪРГОВЕЦА гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. ТЪРГОВЕЦА защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦА може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора.

Политика за поверителност

Интеза Ком ЕООД е регистриран администратор на лични данни вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и на водените от тях регистри“ воден от КЗЛД с идентификационен No 428493

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:

Наименование„Интеза Ком“ ЕООД
ЕИК/БУЛСТАТ201945124
Седалище и адрес на управлениегр. Смолян, ул.Полк.Дичо Петров № 2, ап.59
Адрес за кореспонденциягр. София 1750, ЖК Младост 1, ул. д-р Стоян Чомаков 4А, офис 22
Телефон+359 888 088865
E-mailinteza@ofismebeli-bg.com
Уебсайтhttps://www.ofismebeli-bg.com/

 

Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни:

НаименованиеКомисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управлениегр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденциягр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон02 915 3 518
Уебсайтwww.cpdp.bg

“Интеза Ком” ЕООД (Наричано по-долу за краткост „Администратор“ или „Дружеството“) осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на онлайн магазин www.ofismebeli-bg.com.bg и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:

- Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
- Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
- Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;
- За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна;

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на онлайн магазина www.ofismebeli-bg.com и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

- създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
- индивидуализация на страна по договора;
- счетоводни цели;
- статистически цели;
- защита на информационната сигурност;
- обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга.
- изпращане на информационен бюлетин и имейли със специални предложения при изразено от Вас желание;

(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

- законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
- ограничение на целите на обработване;
- съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
- точност и актуалност на данните;
- ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
- цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

- изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество

Чл. 3. (1) Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни като клиенти, за следните цели:

- Регистрация на клиент в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Регистрацията и създаването на профил за използване на онлайн магазина не е задължителна стъпка от предоставянето на услугата и тя е достъпна в значителна степен и без създаването на профил чрез опцията „Поръчай като гост“. Счита се, че операцията „Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR;
- Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини, имейли със специални предложения, промоции, промо кодове, новини и нови функционалности до клиентите, които са заявили, че желаят да получават.
Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по упражняване на правото на отказ или рекламация от клиента за стоките, по отношение на които може да се упражнят тези права.

(2) Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

- разкриват расов или етнически произход;
- разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
- генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(3) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.

(4) Администраторът не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

(5) Дружеството не събира данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техен родител или законен представител.

Чл. 4. (1) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

- Ваши индивидуализиращи данни (електронна поща, име и др.)

- Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, както и 3) за изпращане на информационен бюлетин, имейли със специални предложения, промоции, промо кодове, новини и нови функционалности.
- Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин и имейли се обработват на дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

- Данни за извършване на доставка (имена, телефон, адрес и др.)
- Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба и доставка на закупените стоки.
- Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
- Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него и 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина.
- Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин чрез профил в социална мрежа, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
- Данни от профилите Ви в социални мрежи (публично-достъпната информация от профилите Ви в Google+, Facebook)

Срок на съхранение на личните ви данни

Чл. 5. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина или извършване на поръчката „като гост“. След заличаване на профила ви или приключване на поръчката, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.

(3) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.

(4) Администраторът съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.

Чл. 6. (1) Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

Предаване на Вашите лични данни за обработване

Чл. 7. (1) Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

(2) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 8. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на “Форма за оттегляне на съгласие за целите на обработка” или чрез искане в свободен текст.

(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(4) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

(5) Можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработване на личните Ви данни за целите на директния маркетинг.

(6) Оттеглянето на съгласието не се отразява на законосъобразността на обработването на лични данни, което Администраторът е извършвал до този момент.

Право на достъп

Чл. 9. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като можете по всяко време да видите във Вашия профил, ако сте регистриран потребител, данните, които обработваме за Вас..

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 10. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 11. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

- личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
- Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
- Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
- личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
- личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;
- личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

- за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
- за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
- по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
- за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
- за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

- информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено – имейл, IP адрес;
- техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;
- електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина.

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да предприемете следните стъпки:

- Да подадете заявка чрез изпращане на попълнено „Искане да бъда забравен“;
- Да се легитимирате като притежател на акаунта;

(5) След като удостоверим идентичност на лицето, отправило искането и лицето, за което се отнасят данните в съответствие с посочените по-горе стъпки, ние ще изтрием всички данни, които обработваме за Вас, в съответствие с ал. 3.

(6) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.

(7) С изтриване на Вашите лични данни, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(8) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 12. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

- оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
- обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
- Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
- Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

(2) В случай на упражняване на правото Ви на ограничаване, Дружеството ще преустанови обработката вашите данни, но няма да премахне въведените данни, които сте въвели в онлайн магазина.

Право на преносимост

Чл. 13. (1) Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с Администратора, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като се легитимирате пред Администратора:

- да поискате от Администратора да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;
- да поискате от Администратора пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

(2) Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите в машинно-четим формат данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора с искане по имейл.

Право на получаване на информация

Чл. 14. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 15. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 16. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

- е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
- е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
- уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 17. За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предоставя Ваши данни на следните обработващи лични данни:

Обработващ лични данниЦел на обработването на лични данни
Доставчик / Куриерска компанияИзвършване на доставка до адрес

Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.

Чл. 18. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Чл. 19. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

НаименованиеКомисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управлениегр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденциягр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон02 915 3 518
Уебсайтwww.cpdp.bg

 

Чл. 21. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.Чл. 20. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация или чрез функционалностите във Вашия профил. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 22. Дружеството може да изменя Политиката за поверителност, като публикува съобщение за това на сайта си.

Бисквитки

За да сме сигурни, че получавате най-подходящата информация и най-добрите услуги, когато посещавате нашита интернет страница: /наричани за краткост „Интернет страниците“ или „Сайтовете“/, информация и данни ще бъдат събирани чрез употреба на т. нар. „бисквитки“ (cookies). Това ни помага (а също и на други упълномощени трети страни) да Ви осигурим персонализирано преживяване, когато посещавате нашите Сайтове. Освен това ни позволява да подобрим услугите си и да сме сигурни, че лесно ще намерите онова, което търсите. Искаме да разберете начина, по който използваме тези технологии, затова и тази Политика за бисквитки обяснява видовете технологии, които използваме, какво правят те и Вашия избор по отношение на тяхната употреба.

 

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БИСКВИТКИТЕ ?

БИСКВИТКИТЕ СА ФАЙЛОВЕ (ПАКЕТИ С ИНФОРМАЦИЯ), КОИТО СЕ СЪХРАНЯВАТ НА КОМПЮТРИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ С ЦЕЛ ПОДОБРЯВАНЕ РАБОТАТА СЪС СЪОТВЕТНИЯ УЕБ САЙТ. ТЕЗИ ФАЙЛОВЕ ПОЗВОЛЯВАТ ПОТРЕБИТЕЛЯТ ДА БЪДЕ РАЗПОЗНАТ И УЕБ САЙТЪТ ДА БЪДЕ АДАПТИРАН СПРЯМО НЕГОВИТЕ ПРЕДПОЧИТАНИЯ. БИСКВИТКИТЕ ОБИКНОВЕНО СЪДЪРЖАТ ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ КАТО ИМЕТО НА УЕБ САЙТА, КЪМ КОЙТО ПРИНАДЛЕЖАТ, ВРЕМЕТО, ЗА КОЕТО СЕ СЪХРАНЯВАТ НА КОМПЮТЪРА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ, И УНИКАЛЕН НОМЕР. БИСКВИТКИТЕ МОГАТ ДА СЪДЪРЖАТ ПРОИЗВОЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ИЗБРАНА ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА.

 

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВАТ БИСКВИТКИТЕ ?

БИСКВИТКИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА АДАПТИРАНЕ СЪДЪРЖАНИЕТО НА УЕБ САЙТA КЪМ ПРЕДПОЧИТАНИЯТА НА ИНДИВИДУАЛНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ И ОПТИМИЗИРАНЕ РАБОТАТА С ОПРЕДЕЛЕНИЯ УЕБ САЙТ. ИЗПОЛЗВАТ СЕ ОЩЕ ЗА ИЗГОТВЯНЕТО НА АНОНИМНА ОБЩА СТАТИСТИКА, КОЯТО НИ ПОМАГА ДА РАЗБЕРЕМ КАК ПОТРЕБИТЕЛЯТ РАБОТИ С УЕБ САЙТОВЕТЕ, КОЕТО ПОМАГА ЗА ПОДОБРЯВАНЕТО НА ТЯХНАТА СТРУКТУРА И СЪДЪРЖАНИЕ, КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЯМА ДОСТЪП ДО ЛИЧНАТА ПОТРЕБИТЕЛСКА ИНФОРМАЦИЯ.

 

ПРИМЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА БИСКВИТКИТЕ

- УДОСТОВЕРЯВАНЕ НА САМОЛИЧНОСТТА НА РЕГИСТРИРАН ПОТРЕБИТЕЛ НА ДАДЕН УЕБСАЙТ КАТО ЧАСТ ОТ ПРОЦЕСА НА ВЛИЗАНЕ ИЛИ ПЪРВОНАЧАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ В САЙТА, КАТО ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ НЕ СЕ ИЗИСКВА НОВО ВЪВЕЖДАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ И ПАРОЛА ПРИ ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ДОСТЪП ДО ТОЗИ САЙТ. – ПОДДЪРЖАНЕ НА „ПАЗАРСКА КОШНИЦА“ ЗА ИЗБРАНИ СТОКИ ЗА КУПУВАНЕ ОТ ДАДЕН САЙТ ПО ВРЕМЕ НА ЕДНА СЕСИЯ, ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ НА САЙТ (ПРЕДСТАВЯНЕ НА РАЗЛИЧНИ СТРАНИЦИ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ).

 

СЪДЪРЖАТ ЛИ БИСКВИТКИТЕ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ

ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЕ АКУМУЛИРА ЧРЕЗ БИСКВИТКИТЕ, МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА САМО ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ОПЕРАЦИИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ. ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ СЕ КРИПТИРА ПО НАЧИН, КОЙТО ПРАВИ ДОСТЪПА ДО НЕЯ ОТ НЕОТОРИЗИРАНИ ЛИЦА НЕВЪЗМОЖЕН.

 

ИЗТРИВАНЕ НА БИСКВИТКИ

ПО ПРАВИЛО АПЛИКАЦИИТЕ, ИЗПОЛЗВАНИ ЗА СЪРФИРАНЕ В УЕБ САЙТОВЕ, ПОЗВОЛЯВАТ ЗАПАЗВАНЕТО НА БИСКВИТКИ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ. ТАЗИ НАСТРОЙКА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА ТАКА, ЧЕ АВТОМАТИЧНОТО ЗАПАМЕТЯВАНЕ НА БИСКВИТКИ ДА БЪДЕ БЛОКИРАНО В УЕБ БРАУЗЪРА ИЛИ ПОТРЕБИТЕЛЯТ ДА БЪДЕ ИНФОРМИРАН ВСЕКИ ПЪТ, ПРЕДИ БИСКВИТКИТЕ ДА БЪДАТ ЗАПАМЕТЕНИ НА КОМПЮТЪРА. ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ НАЧИНИ ЗА РАБОТА С БИСКВИТКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКРИТА В НАСТРОЙКИТЕ НА АПЛИКАЦИЯТА УЕБ БРАУЗЪРА.

 

ОГРАНИЧАВАНЕ НА БИСКВИТКИТЕ

ОГРАНИЧАВАНЕТО НА БИСКВИТКИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ОТ НАСТРОЙКИТЕ НА БРАУЗЕРА, НО СЪЩЕВРЕМЕННО МОЖЕ ДА СЕ ОТРАЗИ И НА НЯКОИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ НА УЕБ САЙТА. КАТО ПОТРЕБИТЕЛ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА КОНТРОЛИРАТЕ ИЗПОЛЗВАНИТЕ БИСКВИТКИ, ДА ИЗТРИВАТЕ ЗАПАЗЕНИТЕ НА ВАШЕТО УСТРОЙСТВО БИСКВИТКИ, И ДА ДЕАКТИВИРАТЕ УПОТРЕБАТА НА БИСКВИТКИ ЗАНАПРЕД. ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ БРАУЗЪРИ И ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ НА HTTP://WWW.ABOUTCOOKIES.ORG (НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК).

–––––––––––––––

 

Ние и нашите доставчици на услуги можем да използваме следните видове бисквитки:
Задължителни бисквитки (essential cookies).
Тези бисквитки са строго необходими, за да може уебсайтът да изпълнява своите функции. Използваме тези бисквитки например:
* за да установим автентичността и самоличността на нашите потребители, когато те използват нашия Сайт, така че да можем да предоставим нашите услуги;
* за да можем да изпълняваме нашите Общи условия и да поддържаме сигурността на нашите услуги.
Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies):
Тези бисквитки не са строго необходими, но ни позволяват да персонализираме Вашето онлайн преживяване с нашите Интернет страници. Използваме тези бисквитки например:
* за да запомним Вашите предпочитания, така че да не е нужно всеки път да вкарвате информация, която вече сте предоставили /например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги/;
* за да събираме информация за начина, по който нашите потребители използват услугите ни, така че да можем да подобрим нашия Сайт и нашите Услуги и да извършваме пазарни проучвания (например: информация за популярни страници, навици на гледане, брой на кликовете, брой на споделянията, харесвания за дадена статия, последни посетени страници, гласуването при коментарите).
Рекламни бисквитки.
Използваме тези бисквитки например:
* за да получим информация за начина, по който използвате нашите Интернет страници, като например страници, които посещавате или как реагирате на реклами, за да Ви предоставим реклами, които са съобразени с Вас;
* за да определим кои са най-популярните части от нашите Сайтове;
* за да следим използването на нашите услуги и нашите Сайтове (честота и време);
* за да следим успеха на даден продукт;
* за да определим колко често Вие и останалите потребители посещавате нашите Сайтове;
* за да извършваме анкети, така че взаимодействието Ви с нашите Сайтове и нас самите да може да бъде подобрено.
Често тези бисквитки целят предоставянето на реклами, които са съобразени с Вас – както в нашите Сайтове, така и извън тях. Този тип реклами са известни като „реклама, базирана на интересите“. Много от тези видове бисквитки принадлежат на нашите доставчици на услуги.
Сесийни бисквитки.
Възможно е да използваме и сесийни бисквитки, например:
* за да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия Сайт, без да е необходимо отново да се логвате. Тази практика е известна като „един вход“ (single sign-on);
* за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия Сайт, за да използвате услугите ни;
* за да взимаме отговорите на тестовете, за да покажем Вашия резултат;
* за да пазим отговорите на веднъж попълнена анкетна форма (и да не се налага да попълвате многократно анкетната форма).
Как ние използваме бисквитките?
Ние използваме информацията от бисквитките, за да направим нашата Интернет страница по-приятна и лесна за използване от потребителите и за да можем да Ви осигурим персонализирани препоръки.
Бисквитки на трети страни:
Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.
Google Analytics – за да генерираме статистика за трафика на сайтовете и източниците на трафик, както и за конвертиране на мерките и продажбите – за отказ вижте тук https://support.google.com/analytics/answer/181881
Tawk – записва информация за сесията необходими за безпроблемното функциониране на чата с потребителите.
Промени в нашата политика за бисквитките
Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница. При необходимост ще Ви уведомяваме за евентуални промени по имейл в съответствие с Общите условия. Всички промени влизат в сила незабавно, с изключение на съществуващите клиенти, за които тези промени влизат в сила 30 дни след публикуването им, освен ако не е упоменато друго.
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Mobile version: Enabled