Нашият каталог

Seattable–СТОЛ или МАСА

 
slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

slide 1

 

 

Как да изберем подходящия за нас офис стол?

В постоянно променящата се обстановка около нас създателите на офис мебелите се грижат те да еволюират, за да отговорят на потребностите на човека. Първоначално офис стола изпълнявал само най-важната основна функция – да поема тежестта на човешкото тяло, но това не означавало, че може да прекараме на него целия работен ден без да усетим дискомфорт.

За преодоляване на тези проблеми производителите се обръщат към специалисти - инженери и лекари. Така започнала промяна във формата, различните детайли на офис стола и създаването на допълнителни функции. Офис столовете, които виждаме днес, са резултат от много години задълбочено проучване и работа.

Когато избирате вашия офис стол, отделете достатъчно време, за да разгледате детайлно всичките му характеристики и функции. Дори нещо да ви се стори незначително, то е създадено, за да предотврати някакъв дискомфорт във вашето тяло и да създаде най-добрите условия, които да спомогнат за вашата работоспособност. 

Качественият офис стол е проектиран по такъв начин, че да поддържа тялото и същевременно му позволява да променя позата по време на работа. Това спомага за намаляване на напрежението в групата мускули в областта раменете, шията и гърба и предотвратява развитието на умора.

Надеждните офис столове са снабдени с качествен механизъм и могат да променят височината и наклона на седалките, облегалките и подлакътниците си. Регулирането се извършва чрез лостове и бутони, които трябва да се намират на достъпни места. Досадно е за всяка промяна да трябва да ставате от стола, за да търсите нужния ви механизъм.

 

Ако започнете избора си с повърхността на седалката, облегалката и другите тапицирани елементи на стола спрете се на полумека, нехлъзгаща се и дишаща материя, която да може лесно да почистите когато се замърси. И не забравяйте, че ако офис стола е изложен постоянно под въздействието на слънчевите лъчи ще ускорите по-бързото обезцветяване и нацепване на материята.

Наличието на качествен газов амортисьор, регулирането на височината на седалката са изключително важни. Няма как да работите на стол, в които ако седнете краката ви не са стъпили на земята. Ако все пак купите такъв офис стол задължително си вземете и подложка за краката с регулируема височина и наклон. Когато седнете на стола краката ви трябва да са под ъгъл от 90 градуса иначе рискувате да получите изтръпване на краката, болки в гърба и дискова херния.   

                                                    

Подлакътниците, освен да ви служат за опора когато се изправяте или сядате, придържат ръцете ви докато работите с клавиатурата. За да няма напрежение в раменете, изтръпване на пръстите и болки в ръцете,  подлакътниците се регулират  на едно ниво с това на плота на бюрото и по никакъв начин не трябва да ограничават движението напред.

Регулирането на височината на облегалката на стола спрямо вашия индивидуален ръст се прави, за да осигури поддържането на  долната част на гърба. Тя трябва да съвпада с извивките на гръбнака ви иначе неминуемо ще осетите болки в него след няколкочасова работа.

                                                                       

Според медиците наклонът на облегалката трябва да е малко повече от 90 градуса по отношение на седалката, за да може спокойно да се отпусне гърба ви и да не се появят болки в тази област. За това спомагат и облегалките, които не са изградени от твърда рамка, а от решетка, която приема формата на гръбнака.

Дълбочината на седалката е важна, за да ви е удобен стола и да разпредели основният товар да пада върху бедрата и краката, а не върху гърба ви.

Може и да не сте се замисляли, но материалът на колелата на офис стола може да ви създадат проблем, ако не ги съобразите с пода. Ако се спрете на силиконови колела имайте напредвид, че с времето той се изтрива и по него залепва прах, пясък и дребни отпадъци, които ще надраскат паркета или плочките ви. За такъв под ви пластмасовите колела са правилният избор. Някои модели да се фиксират колелата в неподвижно състояние. Обърнете внимание на тази опция, ако е необходима.

Облегалката за главата не е важно предимство, но някои хора държат на тях. Ако вие сте сред тях е необходимо да знаете, че само при правилно коригирана височината на стола ще ви е удобна иначе само ще ви пречи.

Следейки за ергономията на офис стола, не трябва да забравяме и за дизайна му. Неутралните нюанси са отличен избор за по-консервативно обзаведените помещения. Черното, кафявото, тъмно синьото са универсални цветове и освен това не се замърсяват лесно. Ако кабинетът или стаята са направени в ярки цветове, по-добре е да изберете офис стол в тон.

          Дори да закупите висококачествен офис стол, без правилно да го регулирате според вашето тяло, той няма да изпълни предназначението си. Отделете необходимото време и не забравяйте да си направите 15-минутни работни почивки, за да възстановите силата и да бъдете по-продуктивни, нищо че столът ви е удобен.


Коментари:

  • Generic placeholder image
    Dimitur
    2020-07-14 06:37:40

    Полезно четиво, благодаря!

Добави коментар











Клиентите, които ни се довериха